donderdag 16 augustus 2012

Herontdekking

Soms herontdek je dingen. Na jaren van niet gedacht aan.
Dingen die vroeger onderdeel waren van je dagelijkse leven. Zo gewoon, dat je er niet bij stil stond dat je ze gebruikte. Of wat hun nut was.  Er veranderd iets in je leven, waardoor het voorwerp in onbruik raakt. En vervolgens gebeurt er iets, waardoor je dat voorwerp weer nodig hebt.
Ik had  dit uiteindelijk. Mijn witte was werd maar niet wit. Er zaten vlekken in mijn vaatdoeken, van de pannen. Twee keer gewassen op 60 graden, maar het werd er niet beter op. Zuchtend en steunend bij de wasmachine. Dit is niet fijn.
Een vriendin zegt heel droog: Biotex. De groene versie. Klein beetje bij je wasmiddel, klaar. Geen Vanish dat daar tegenop kan, het is biologisch en vele  malen goedkoper.
Er ging mij een lichtje branden. Ze heeft gelijk! Vroeger (toen ik nog thuis woonde, letterlijk het vorige millennium), gebruikte mijn moeder dat ook altijd. Ik moest, wanneer ik een witte was draaide, altijd een beetje Biotex toevoegen. Maar ik heb nooit gevraagd of me afgevraagd waarom.
Welnu, daar ben ik nu achter. Van een klein beetje witte Biotex, wordt je wasgoed witter. Vlekken verdwijnen en wit is weer wit. Niets moeilijk doen met kleurdoekjes, dure wasmiddelen. Je koopt gewoon het huismerk witte wasmiddel in de winkel. Want geloof me, echt slecht wasmiddel bestaat niet meer. Je hoeft dus echt niet meer te zweren bij de dure wasmiddelen, waarbij jij betaalt voor die wanstaltige reclames die ze tijdens het tv-kijken over je uitstorten. Scheelt je wasmiddel, kosten en frustratie. Zelfs die opgedroogde bloedvlek is uit mijn witte jurk. En ook dat vaatdoekje dat doordrenkt was met rode wijn is weer echt wit-blauw.
Jippie! Lang leve de Biotex! O. En het is ook nog eens goed voor vele andere dingen. Ontsmetten van wondjes bv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten