woensdag 26 juni 2013

re(ad)view 'Nooit Alleen'.

‘Nooit Alleen’ Loes den Hollander
Uitgeverij Karakter, ISBN 978 90 5965 2040
Uitgave naar aanleiding van de maand van het spannende boek 2013

Aline en Giel zijn getrouwd en hebben het prima.
Het eerste scheurtje komt wanneer hij zijn baan kwijt raakt en daarbij zijn ego en zelfvertrouwen hevig gekrenkt worden. Maar daar wordt hard aan gewerkt. Daar komen ze wel overheen.
Ze wonen in een leuke buurt, met nette huizen. En de buurvrouw is ook een aardig mens.
Alhoewel, een beetje vreemd is ze wel. Ze lijkt meerdere karakters te hebben. En ze beweert allerlei rare dingen. Zoals dat ze de dood voor de deur heeft zien staan. Een beetje raar dus.
Of zit er toch een spoor van waarheid in al haar rare beweringen? Is er echt meer aan de hand met Giel dan dat Aline in eerste instantie zou willen toegeven? En waarom vindt buurvrouw Guusje Giel zelf zo interessant?

Dit boek wordt in juni gegeven om de crimi boeken te stimuleren. Met name de literaire thrillers van Nederlandse bodem. Al kreeg ik het boekje bij aankoop van twee Engelstalige fantasy boeken en één Engelse Sci-Fi.
De verkoopster gaf aan Den Hollander wel een aardige schrijfster te vinden. Ik ben het met de verkoopster eens. Den Hollander is wel een aardige schrijfster. Maar zal niet in mijn top tien terecht komen.
Het boek begint met een pakkend intro. Heel poëtisch en het spreekt tot de verbeelding.  Dit poëtische weet ze echter niet vast te houden. En het wordt snel duidelijk wie er dood gaan en wie het gedaan heeft.

Het is echter een leuk boekje om tijdens de vakantie te lezen op het strand. Niet al te diep nadenken en lekker lezen, terwijl je een cocktail leeg slurpt en bruin wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten