donderdag 7 januari 2021

Opstart problemen

Lieve leukerds en leuke lieverds,

Even aan het balen als een stekker.
Gisteren een gesprek gehad. We waren samen goede vragen aan het bedenken voor mijn opleiding. Zodat ik goed beslagen ten ijs kom. (Of is het ten eis komen?)
Ik had de website open staan van de instantie die ik op het oog heb/had. En daar stond al dat het een post-hbo opleiding is, maar ik had geen idee wat dit inhoud.
Nu wel. Het staat gewoon op de site. Je moet namelijk reeds een HBO opleiding gedaan hebben of werkzaam zijn op HBO niveau. Alleen een havo diploma is niet afdoende. En ik heb.... Havo. Punt. Dus daar kan ik waarschijnlijk niet terecht.
Volgende probleem: Er zijn niet veel opleidingen op hbo niveau. Het is over het algemeen universitair. En op hbo niveau zijn de keuzes al gelijk binnen een religieuze stroming, lijkt.
De beste optie die ik op dit moment heb is om het op humanistische basis te doen en dan in de leer bij druïden, heksen en sjamanen voor riten en gebruiken.
Dat is het nu juist... Ik heb een religie die hier niet erkend is. Als ik zeg dat ik een Asatrú of Äsatrü heks ben, staat men mij met klapperende oren en open mond aan te gapen. Dat snappen ze niet. Vanmiddag mag ik die school dus gaan bellen. Kijken of er een andere weg bestaat. En ander moet ik andere scholen gaan raadplegen.
In ieder geval zit ik met een knoop in de maag en onder de stress.
Een andere optie is kijken of ik toelatings-examen kan doen op de universiteit. En dan op de humanistische uni aan de gang, of de UU. Daar speel ik ook mee, maar is geen eerste keuze. Ik weet niet of ik dat aan kan. Zo slim ben ik niet. Ik vraag me af of ik dat tempo aan kan houden. Tenzij ik er langer dan vier jaar over mag doen. Maar ja.. ik ben ook de jongste niet meer.
Man... Ik ben rossig. Dan màg ik toch niet eens opgeven?! Ik heb een status hoog te houden.
Ik had obstakels verwacht en dat het niet makkelijk zou zijn. Maar niet de zo snel op de weg al van alles zou gebeuren. Één ding weet ik wel.... Ondanks de stress, ondanks de brandende tranen en misschien wel juist omdàt het nu onmogelijk lijkt stamp ik door. Ik laat me niet met een kluitje in het riet sturen. Ik weet dat ik dit kan. Volgens mij is dit mijn doel. De Goden hebben mij een opdracht gegeven, dus ik moet wel. Ik wil ze niet teleurstellen.

Krijsend, schreeuwend, jankend. Maar ik MOET, ik WIL, ik ZÀL!!!!!!
Geheel de Uwe
Mystic M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten