vrijdag 30 augustus 2024

Vijftig tinten zwart

 En ik voeg er nog geregeld tinten aan toe. Wetende, dat er anderen zijn die de diepte op andere wijze verkennen.
Vijftig tinten zwart, en er zijn er onnoemlijk veel meer. Met ieder een eigen klank, verhaal en timbre.

'Je kunt verkiezen niet te zijn. Je kunt je overtuiging loslaten.'
Fantastisch. Hoe dan? Depressie is een beest. Een monster dat je uit het niet bespringt. Terwijl je sereen aan het mediteren bent, nietsvermoedend een taart bakt, de verjaardag van je kind organiseert.
Ik kan ervoor kiezen erin te blijven hangen. Ik kan ervoor kiezen me erdoor te laten verzwelgen en in het verhaal op te gaan. Maar hoe het ook zij, ontkennen heeft net zoveel zin als ertegen vechten. Volkomen nutteloos en zonde van je energie.

'Het is een overtuiging! Een idee waar jij je aan ophangt.'
Deels heb je daar gelijk in. Wanneer je zegt 'ik ben depressief' is er weinig ruimte voor andere ervaringen. Het overstemd en overstijgt alles.
Een opmerking als 'melancholie overvalt mij' is poëtisch en al beter, maar nog steeds niet het gewenste. Het impliceert dat jij een speelbal bent van je emoties. En ondanks dat deze echt overweldigend kunnen zijn, kun je er uiteindelijk wel een lijn in vinden. Je kunt niet alles sturen, maar je kunt er weldegelijk keuzes in maken. Je kunt er altijd stappen in zetten, al is het er maar eentje. En al is dat ene stapje nog zo klein. Het is beweging, het is een keuze, het is regie over je eigen zijn. Dat ene stapje is jouw luchtbel, je houvast. Je eerste stapje naar een luchtiger leven in licht.

Ik zal je niet vragen om al je ideeën en overtuigingen los te laten. Of om dagelijks affirmaties op te zeggen die je tot het einde der tijden moet herhalen.
Nare gedachten zijn ten dele de overtuigingen die jij hebt. De verhalen die jij jezelf (herhaaldelijk) verteld. Misschien is het je deels aangepraat, door hen die van je zouden moeten houden of de media. En deze overtuigingen kun je herprogrammeren, verwijderen, negeren.
Maar er is bij echte depressie ook een neurologisch proces. En dat kan de zaak ernstig compliceren. Dat valt niet zomaar weg te mediteren, of op te lossen door los te laten. Daarvan zitten de sporen en paden diep verweven in het menselijk brein. Het brein van de lijder. Om dat te kunnen aanpakken, is meer nodig. Daar zit een acceptatieproces aan vast., dat op zijn beurt dan weer zorgt voor de broodnodige luchtbelletjes. En dan kun je -tot op zekere hoogte- loslaten.
Het enige dat je midden in een duistere episode kunt proberen los te laten zijn de stickers die jij jezelf opplakt. (Ik ben dom, lui, lelijk etc. enz. Je kunt er vast zelf nog van alles aan toevoegen.) En daar kun je drastisch schrappen in de dingen die je 'moet'. Er zullen altijd dingen zijn die moeten gebeuren, maar dat zijn er vaak veel minder dan je in eerste instantie zou denken. En dat wat wel moet, is vaak veel kleiner te maken en overzichtelijker, zodat je depressieve brein er niet volledig in verdrinkt.
'Maar ik moet mijn huis nog doen! Ik moet nog koken, drie wassen draaien, was vouwen, de kamer zuigen. En van jou moet ik mijn bed altijd opmaken.'
Ja. Van mij moet jij je bed opmaken. Elke dag. Want dat betekend dat jij je bed uitkomt en je aankleed. Ik ben dan tevreden. Ik kijk er zelfs niet naar of jij je gedoucht hebt, gewassen of dat je niet verder komt dan een natte lap over je gezicht. Kleed je aan, maak je bed op.
Wil je een medaille winnen? Ga dan ook nog even in je tuin of op je balkon staan. Even een frisse neus halen. Extra ster wanneer je ook nog een rondje loopt. Maar wanneer jij ook zo diep zit als waar ik soms dobber, is het al heel wat als je op je balkon of in je tuin staat. De rest van de dag lig je -wanneer je dat rotbed eindelijk gemaakt hebt en je in je kleding hebt gehezen- voor pampus.
En dat is helemaal goed. Een medaille en ster halen klinkt misschien wat denigrerend, maar ik bedoel ermee te zeggen dat dit helemaal niet hoeft. Dat het kan en mag, wanneer jij je er klaar voor voelt. Maar van mij moet niets, behalve dat bed.
'Maar ik moet nog steeds drie wassen doen! En ik kom niet verder dan op de bank liggen. En daar lig ik dan vervolgens over te doemdenken en mezelf af te straffen.'
Dat doemdenken is niet makkelijk stop te zetten. Maar je hoeft jezelf niet af te straffen. Want MOET je echt drie wassen draaien? Het zou misschien ideaal zijn. Maar is eentje niet genoeg? Morgen kun je de wasmachine ook aanzetten. En MOET je die kamer helemaal schoonmaken? Zou een snelle bezem er doorheen niet ook kunnen? Of kun je het niet een keertje overslaan? Is één plank leegruimen en schoonmaken voor vandaag niet afdoende?
Nee, je huis is niet opgeruimd. Nee, je huis is dan inderdaad niet schoon. En nee, veel heb je dan niet gedaan. Maar je hebt wel iets gedaan. En dat is nog altijd meet dan op de bank overweldigd liggen wezen over de hoeveelheid die je nog moet doen. Je daarover opvreten en afbranden helpt niet. Dan gebeurt er helemaal niets.
Één plank organiseren is meer dan helemaal niets, één was die wappert zorgt voor een fris briesje. Drie kledingstukken opruimen zorgen al voor wat organisatie. En al lukt ook dat niet.... Je hebt in ieder geval je bed opgemaakt.
Dan mag je nu op de bank gaan liggen. Ik ben trots op je. Alles wat je nu nog extra doet, is extra. Ben ik ook trots op en hartstikke blij mee. Ik moedig het aan. Maar het hoeft niet.

Laat los. Je hoeft niets.
Mag ik je even vasthouden?

donderdag 29 augustus 2024

Eerste week augustus aan haiku's

Vul ik een gemis
Door velen lief te hebben
Of ben ik echt zo
01-08-2024


Werkend met schaduw
Van lichaam geest en verstand
Groeit mijn zien naar Licht
01-08-2024


Sereen en dronken
Schrijf ik beter mijn ziel schoon
Door te luisteren
01-08-2024


Sprankelende zon
Schittert op gebruinde huid,
Van mijn dochter
02-08-2024


Wij zijn sterrenstof
Verbonden genegenheid
Voor enkel een tel
02-08-2024


Woede liet ik gaan
Razend tot ze huilend zei
Dat ze verdriet was
03-08-2024


Er heerst nu stilte
Voor de woede die doorslaat
Omslaand in oorlog
03-08-2024


We doen het over
Lieflijker in een lichtstraal
Draai op de dansvloer
04-08-2024


Ik heb je zo lief
In heel je bepantsering
Want ik snap waarom
06-08-2024


'Kringloopwinkel'
Dichtbundel te koop
Liefdevolle tekst in kaft
Wat is nu vergaan
06-08-2024


Het smachtend struweel
Verlangd naar hemelwater
Tikkend op het blad
07-08-2024

Zielenweg

Lieve Nornen,

Het is niet dat wat je zegt me niks doet, noch dat ik het niet serieus neem. Jij zit immers toch echt in een andere wereld dan ik. En ja, daar woeden stormen.

Ik zie het, op afstand. Wanneer ik in de lucht kijk, naar het universum en de Goden…. Ik zie de oorlog. Geen idee welke het is. Het is de zwarte oorlog. De oorlog voorbij Ragnarok. De wereld voorbij vergetelheid.
Maar dat is niet mijn oorlog. Ik hoor daar niet. Op de één of andere vage manier, loop ik naar de normen en profetessen. Zij mogen mij vertellen. En tegelijkertijd buigen voor het verhaal

En daar. In dat kernpunt van vertelling waar alles samenkomt. Niet om geweldig te zijn of van ego te spreken. Maar daar in nederigheid….
Wat is mijn taak. Wat hadden jullie nou daadwerkelijk voor mijn in gedachten?



Geheel de Uwe,

Mystic M


woensdag 28 augustus 2024

De wereld is hard, de Goden zijn harder en de Nornen zijn domweg onverbiddelijk.

Lieve leukerds en leuke lieverds,

Ja, ik schrijf dit midden in de nacht. Met alcohol in mijn bast, ook dat nog. Hopelijk laat zich dat niet al te veel zien in mijn tikwerk.

Maar dit blog was ook om mijn zombie-vlinders uit te kotsen. In de (ijdele?) hoop dat er een bruikbaar gegeven uit zou rollen. En omdat ik rauw wilde zijn. En puur. Zonder masker. Ongenadig lelijk en hard. Verlangend naar liefde en genegenheid, in de vorm van quasimodo.
Geen idee of dit zo'n moment is. De alcohol en de muziek die ik nu luister leiden mij ergens heen. Misschien naar een punt van verheldering, misschien naar de diepste krochten van mijn innerlijke hel. Wie zal het zeggen? Misschien zelfs wel een beetje van beiden. Het enige dat ik zeker weet, is dat het geluid zachter moet.

Wat is in Godensnaam die verzengende twijfel? Hoe doen leiders dat? Ze lijken er immers nooit last van te hebben. Of weten zij beter hoe je die twijfel door het duister moet voeren, naar graziger weiden?
Lijd ik aan koortsdromen? Is of was het grootsheidswaanzin? Is het misschien een zinsbegoocheling geweest?

Ik dacht dat je weg uiteindelijk helder zou worden, wanneer je de weg van je ziel aflegt. Dat er eerst een weg van pijn zou zijn. Een verlies. Mensen van wie je dacht dat ze bij je horen, gezamenlijke doelen die je had.
Maar er zou een omslagpunt komen. Een punt waarop je zou kunnen lopen in blind vertrouwen. Want je verleden heeft geleerd dat de manier waarop je nu loopt, bij jouw zielsbestemming hoort. Dat dit de manier is waarop jij God, de Kosmos, het Al, de Goden moet eren.
Noem het hoe je wilt. het is mij allemaal eender. Ik wil alleen maar vrede en saamhorigheid. Hoe jij het dan verkiest te aanbidden, noemen of te verklaren, zal mij werkelijk een worst zijn. Als het je maar drijft tot waar het echt om gaat: liefde. In elke vorm. Op elke mogelijke manier. En wanneer de wereld je verloochend heeft... Dan nog spreek jij over die oneindig liefhebbende krachten. Niet omdat welke Godsdienst dan ook gelijk heeft, maar omdat al de mogelijke Godsdiensten altijd hetzelfde hebben gepredikt, als ze waar zijn. En ook altijd -in de kern- hetzelfde zullen prediken: alomvattende, al overweldigende en niet te stoppen liefde.

Al van jongs af aan was dat mijn overtuiging. Heb elkaar gewoon een beetje lief. En misschien kunnen we dan met zijn allen een soort van hemel op aarde creëren, waar al die heilige boeken het over hebben.
Maar tegelijkertijd twijfel ik en ben ik verzengend bang.
Mijn leven zou nu toch immers een stuk makkelijker moeten worden? Ik heb een hoop afgelegd. Ik heb zo'n beetje alles ingeleverd dat een mens in kan leveren. Zelfs datgene dat mij het meeste lief is. En waarvan ik dacht dat ik bedongen had dat het bij me mocht blijven. Simpelweg omdat ik stabiliteit nodig heb en het te lief had. Kruipende op mijn knieën, maar neem mij dat niet af.
De wereld is hard, de Goden zijn harder en de Nornen zijn domweg onverbiddelijk.

Ja, ik loop synchroon. Ik zet stappen en groei. Ik krijs, schreeuw en huil. Waarschijnlijk vooral mijn ziel schoon. Want is dat niet het proces waar ik zelf doorheen moet; voordat ik op een stoel anderen wil helpen met hun zingeving? Moet ik niet zelf weten wat de hel is en hoe daaruit te komen, voordat ik anderen de vraag stel wat ze eventueel zouden kunnen doen om uit het duister te klimmen? Zo spreken, zodat ze hun eigen licht kunnen creëren.

Is mijn weg de eersteling? Een pad aanleggen, daar waar nog nooit een ander is geweest?
Ik kreeg, tussen alle puinhopen op mijn pad, een paar cadeautjes toegeworpen. Een paar lieve mensen, een idee om aan te werken, een extra doel. De stress liep op en ik begon te twijfelen. Een deel van het plan waarin ik werd betrokken, was  sowieso al niet voor mij. Dat voelde ik en gaf ik ook aan. Maar ik wilde best aan de zijkanten meewerken en onderdeel zijn van de werken. Het mocht niet zo zijn. Het werd me afgenomen.
Ook nieuwe dingen die ik opbouw, brokkelen langzaam weer af. Alsof ik enkel even mag proeven, als ware het een hors d'oeuvre. En nu word ik weer in de grond gestopt, in het duister. Om verder te groeien in eenzaamheid. Tot er een moment komt om het licht weer te proeven.
Mijn hart verlangd dat. Mijn ziel wenst dat. Maar is het ook echt zo? Is die verzengende twijfel enkel een menselijk aspect? Sta ik echt op het kruispunt waarin mijn hogere is, mijn levensdoel en mijn fysieke beleving verenigd worden? Of is dat een waanbeeld?

En wat het antwoord op de vraag ook is.... Als ik toch al zo durf te weifelen... Wie ben ik dan om de herder te worden over de zingeving van een ander?


O Goden, geef mij een teken. Ik ben helemaal niet gewillig om een leider te zijn. Volgens mij ben ik daar ook helemaal niet voor gemaakt of voor op deze aarde gezet. Maar ik wens wel Uw werk te doen. Welke kant U mij ook opstuurt. Geef mij wat licht. Ik heb het zo nodig.




Geheel de Uwe,

Mystic M

maandag 26 augustus 2024

De kogel is door de kerk. En de conclusie zal niemand verbazen.

Lieve leukerds en leuke lieverds,

Dit blog was ik in 2010 gestart om mijn hart uit te storten en er niet langer een moordkuil van te maken.
Door de jaren heen heb ik heel wat van me af geschreven. Leuke dingen, minder leuke dingen. Ook dingen van alledag. Een heel scala aan gebeurtenissen en honderden momenten van emotie.

Dat blog ben ik ook gestart omdat mijn toenmalige love-interest -later mijn vriend en op dit moment mijn man en vader van mijn kind- een blog op dit platform onderhield. En dit was een manier van naar elkaar schrijven.
Ik heb stimulans nodig en schrijven is mijn manier van uiten. Naar elkaar schrijven in de vorm van dit blog was een inspiratiebron.
Helaas schrijft hij niet meer. Zijn laatste log is van twee jaar terug, de laatste stukken die hij geschreven heeft zijn alles behalve een positieve stimulans voor mij. Ik heb geprobeerd daar verandering in te brengen, onze band weer op te bouwen. Maar het begon steeds meer als een echo in het niets te klinken. En ik begon me steeds meer als een oude zeur te voelen. Een klagende Karen die zich alleen maar kon ergeren aan wat er niet goed ging.
De afgelopen twee jaar heb ik op school veel geleerd. Er is een wereld voor mij opengegaan. Ik heb geleerd dat een heel deel waar ik mijzelf voor ophing niet mijn schuld was, of maar ten dele. En dat andere punten toch nog echt werk nodig hebben. En dat ik misschien iets minder perfectionistisch mag gaan zijn ten opzichte van mijzelf. Maar vooral: grenzen stellen. Mijn eigen ruimte innemen, grenzen stellen en consequenties uitdelen aan hen die er geen rekening mee willen houden.
Gevolg? Ik ben een heel aantal 'vrienden' kwijt en in no-contact met mijn bijna gehele familie. Het blijkt dat wanneer je kiest voor het zijn van de beste versie van jezelf er een heleboel mensen zijn die dat tegen willen houden. Wie had kunnen denken dat uitgerekend familie degenen zijn die dwars gaan liggen? Ik niet. Noem mij naïef, maar ik dacht altijd dat je familie juist degenen zouden zijn die het beste voor je willen.

Langzaam maar zeker brokkelt er steeds meer van mij af. Illusies, pijn, verdriet. En je wilt niet weten hoeveel pijn en verdriet er naar de oppervlakte komt.
Maar daar verander je dus ook door! En niet iedereen kan dan nog met je mee. Dat wil niet zeggen dat jij fout bent en het niet had moeten doen. Ook verteld dit niet dat die ander dan achtergesteld is of dom. Het betekent enkel dat je niet langer nog met elkaar op kunt trekken, omdat de beleving van je wereld zo veranderd is.

Ik dacht een contract te hebben me mijn Goden. Ik zou gaan doen wat ze me opgedragen hebben. Ik zou de veranderingen doorgaan, de groei, de pijn. Ik zou mensen bij gaan staan in de hoop de wereld een mini beetje beter te maken. Ze zouden alles van me mogen hebben, als mijn basis maar stabiel en veilig zou blijven. Want dat is niet alleen voor mij erg belangrijk, ook mijn dochter heeft daar baat bij.
Maar als je een contract aangaat met de Goden, dan willen ze ook alles. Je hebt je te houden aan de wetten. Jij mag die niet veranderen, de goden wel.
Dus mijn huwelijk ligt toch wel op zijn gat. De afgelopen vakantie zijn we tot de conclusie gekomen dat het niet werkt en geen van twee gelukkig zijn. De aankomende twee a drie jaar moeten we nog door. Simpelweg omdat er een oplossing gezocht mot worden voor het koophuis dat we hebben en ik nog niet lang genoeg ingeschreven sta voor een huurhuis. En voor de kleine willen we zo min mogelijk laten veranderen, dus het huis mag niet verkocht worden. O. En ik zit nog twee jaar op school, minimaal. Wil ik een eigen inkomen willen genereren, zal ik die eerst af moeten maken. En dat lukt me niet alleen. Dus de aankomende twee jaar verandert er nog weinig.
Behalve dan dat het mij vrij staat om wat rond te scharrelen met anderen. Geen idee of hij daar nu mee bedoelde dat we nu dus een soort van open huwelijk hebben. Ik mag in ieder geval, de volgende keer dat ik een crush heb, daar naar handelen.

Ik weet nog niet wat ik daarmee ga doen. Ik zit nu erg in een loyaliteitsconflict. We zijn immers nog steeds getrouwd. Dan is het toch raar om in het bed van een ander te gaan liggen? Wat zegt dat dan over mij? En eventueel die ander?
En daarnaast... Wie wil mij nu nog hebben. Een vrouw van bijna 45 met een zesjarig kind. Kan me voorstellen dat de heren (en enkele dame) daar nu niet om staan te springen.

In ieder geval.... Ik mag weer de wereld van het daten in. Joepie. Het er helemaal zin in. (Hoor je het sarcasme door het scherm heen?)



Geheel de Uwe,

Mystic M

zondag 25 augustus 2024

Ik lijd aan een ernstige ziekte

Baleritus Gigantes


Kent u die aandoening?
Hij is zeer ernstig en is redelijk besmettelijk. Wanneer u erdoor bevangen bent, wordt u overvallen door lusteloosheid en passiviteit. het enige dat u ertegen kunt doen, is uzelf vermaken met spelletjes en lezen. Verdere activiteiten worden sterk afgeraden, u dient te wachten tot het over is. Het enige dat zou kunnen versterken is een dosis coffeum, in de potus Arabica variant

Wij wensen u veel sterkte bij het herstel.

maandag 12 augustus 2024

En dat waren de haiku's van juli

Een fase loopt af
En ik kijk weifelend toe
Ben ik er klaar mee
18-07-2024


Je zit in mijn hoofd
En als ik niet bezig blijf
Beheers jij alles
18-07-2024


Opdoen van kennis
Reden voor koortsig zoeken
Ik mis uitdaging
21-07-2024


Positieve test
En ik ben nergens welkom
Ben ik soms melaats
21-07-2024


In een opwelling
En omdat mijn hart het zei
Ga ik met je mee
22-07-2024


Nieuwe stap gezet
Geboren uit verlangen
In licht te leven
22-07-2024


Schitterend kaarslicht
Geeft warmte en een leidraad
Naar kalmte in mij
24-07-2024


Keer mij niet je rug
Nu ik je mijn ziel laat zien
Ik ben zo kwetsbaar
24-07-2024


Een dronken geest
Schreeuwt ziel en zaligheid bloot
Lopend door de nacht
24-07-2024


Buig en breek in twee
Waar de ziel geboren wordt
In aardse tweestrijd
26-07-2024


Zoekend naar rede
Snakkend naar diepere zin
Dwaal ik door boeken
27-07-2024


"Slaap zacht"
Je bed is gemaakt
Met de woorden die je spreekt
Eigen intenties
30-07-2024


Water kabbelt voort
Klotsend in het maanlicht
Dreunend langs mijn boot
31-07-2024


De eenzaamheid snijdt
Terwijl ik zachtjes glimlach
En anderen help
31-07-2024

dinsdag 6 augustus 2024

Eerste deel juli aan haiku

Scherven van mijn ziel
Vliegen met de winden mee
Ik zwem in tranen
01-07-2024


Paarse bloemenpracht
Kleurt mijn wereld zachtjes in
Maant mij tot rusten
03-07-2024


Ik kielhaal mijzelf
Om echt de kleinste dingen
Ik ben niet waardig
05-07-2024


Beroer mijn gezicht
In de schaduw van de maan
Adem mijn natuur
07-07-2024


Lezend over zen
Poept een vogel op mijn jurk
Humor van kosmos
08-07-2024


Vele vormen rust
En ik zoek ze allemaal
Zonder te vinden
10-07-2024


Probeer één stapje
Niet duizend achter elkaar
Je komt er vanzelf
10-07-2024


Merel zingt vrolijk
Over wat zijn gedachten roert
Vertaald naar trilling
11-07-2024


De filosofie
Zit in de rode blaadjes
Droom van een klaproos
11--07-2024


"Zwarte gedachten"
Nachtwandelingen
Maar ik ga toch wel naar huis
Want mijn dochter slaapt
11-07-2024

Nu accepteren
De chaos van onkunde
Les in mijn leven
12-07-2024


Ik schrijf en ontwar
Gedachten van emoties
Oorzaak en gevolg
16-07-2024

Hij droomt over mij
In de diepste spelonken
Van zijn verlangen
18-07-2024

zaterdag 3 augustus 2024

Techniek en ik zijn geen vriendjes

Lieve leukerds en leuke lieverds,

Augustus begint goed, met spacende techniek.
Mystic M en techniek zijn nooit vriendjes geweest. Wat het is, ik weet het niet, maar met een maand of 14 beginnen accounts bij mij rare dingen te doen en de apparatuur weigert deels, tijdelijk, geheel en/of permanent dienst. Hoe het komt, ik weet het niet. Je zou denken dat ik in ieder geval wel om zou moeten kunnen gaan met telefoons. Al was het alleen maar omdat ik zo'n zes jaar bij een telecom-provider heb gewerkt.
Maar nee. Ik heb sinds we te maken hebben met smart-telefoons na maximaal 2,5 jaar een nieuwe telefoon. De oude is gaan spacen, staat ineens op zwart. Verzin een reden, het werkt gewoon niet meer.
In het oude tijdperk, toen we nog model koelkast hadden, had ik alleen discussies met Nokia. Wij waren geen vriendjes. Dus nadat Ericsson geen telefoons meer maakte ben ik overgestapt op Samsung en dat is echt jarenlang de maker van mijn elektronische halsband geweest. Vervolgens werden hun telefoons zo achterlijk duur en de inhoud zo fragiel, dat ik ervan af gestapt ben.
Maar het maakt niet meer uit. Alles gaat kapot. Ook mijn huidige telefoon, na 13 maanden. Ik heb er vanmorgen om 8 uur nog mee zitten appen. Ik leg heb vervolgens op de tafel en ga w at anders doen. Ik pak hem om 11 uur op, hij gaat niet van het vergrendelscherm. Ik kan hem niet meer uitzetten, hij regeert niet. Als je me appt komt het bericht binnen, maar ik kan het niet openen noch reageren. Bel je me? De telefoon gaat over, ik zie dat jij mij belt, ik kan niet opnemen.
In de winkel hebben ze een reset uitgevoerd en alles opnieuw geïnstalleerd. Helaas, niets veranderd. Ik mag dus maandag bellen met de telecom-provider, om hem op te sturen voor fabrieksgarantie.
Veel fiducie heb ik er niet in, eerlijk gezegd. Ik ben benieuwd wat eruit komt.

Als kers op de roomtaart wilde daarnet deze computer weer niet opstarten. Ik heb hem twee keer uit moeten zetten, voordat de boel weer wilde werken..

Ach. Al het slechte komt in drieën. Eerst een vriendschap die klapt, dan een kat die een teen breek en die vervolgens geamputeerd moet worden, vervolgens een telefoon die dienst weigert, afgetopt met een computer waarvan ik niet weet of deze het einde van het jaar haalt.
Adem in, adem uit. Soms is het leven kwalitatief uitermate teleurstellend. Maar ook dit gaat weer voorbij.



Geheel de Uwe,

Mystic M