donderdag 30 juli 2020

De Bijbel voor Ongelovigen (Door Guus Kuijer) en wat persoonlijke noten.

Leuke lieverds en lieve leukerds,

Ik ben weer naarstig in mezelf op zoek gegaan, maar loop een beetje vast.

Heel ouderwets lees ik mezelf weer te pletter. We hebben een paar weken geleden een abonnement afgesloten bij de bibliotheek. Voor zowel onze dochter als een abonnement voor mijn man en mij. Oké, het abonnement staat op mijn naam, maar als mijn man een bepaald boek wil lezen... We mogen toch tien boeken tegelijk meenemen en dan vier weken lenen. Ik lees er echt niet meer zoveel in een maand, nu ik moeder ben geworden.

In het kader van de verandering in mij heb ik dus een boek geleend van niemand minder dan Guus Kuijer. Ja, die man die eigenlijk kinderboeken schrijft.
Maar hij blijkt dus ook iets heel anders te hebben gecreëerd, namelijk 'De Bijbel voor Ongelovigen'. In eigen woorden verteld hij in delen verhalen uit de Bijbel. Lang niet allemaal, maar wel een aantal belangrijke, waar bijna iedereen wel eens iets van gehoord heeft.

Het boek is opgedeeld in meerdere handzame delen en ik ben begonnen in Genesis, het begin. Oftewel het eerste boek.

Op een heel andere noot:
Vanavond ga ik naar de wax-salon. Manlief had aangegeven (nadat ik om zijn mening vroeg) dat hij al die lichaamsbeharing of liever niet had, of sterk ingekort. Omdat ik erg graag ons liefdesleven en onze relatie een boost wil geven, heb ik besloten de hele boel dan maar rücksichtslos te laten verwijderen. Een beetje bang ben ik wel, want ja.. Echt álles gaat weg. Ook daar. En daar. En ja, ook daar. Ik ben benieuwd hoe hard ik straks ga gillen.
Maar ik wil het allemaal doen. De kleine aanpassingen die ik tot nu toe heb gemaakt hebben zo'n effect. Hij lacht veel meer, besteed meer aandacht aan mij. We doen het weer bijna elke dag.
En ik merk dat ik er zelf ook blijer van word. Ik honger weer naar hem.

Minpunt is dat ik nog steeds droom over die ene jongen van vroeger waar ik in "Figment van mijn Fantasie' op 7 juni jongstleden over had.
Ik had eind juni een rite uitgevoerd om hem mijn koppie uit te krijgen. Het enige effect was dat er een andere jongen bij was gekomen, waar ik ook een avond mee heb staan zoenen. En al wint de tweede nu terrein, hij nestelt zich nu vast. (Wat niet helpt is dat ik weet dat deze jongen nu werkt in de verduurzaming. Ik ben enorm van het milieu en mijn groene hart juicht dus enorm, nu ik weet dat hij daar ook mee bezig is.)

Ik heb daar helemaal geen zin in. Beide heren zullen onderhand getrouwd zijn. Want ze zijn slim, intelligent, best knap om te zien, zijn lief, charmeurs en hebben een groots gevoel voor humor. Ik kan echt de enige niet zijn die daar als een blok voor viel. Hordes vrouwen die vallen voor humor. Bij mij was het in ieder geval een vereiste: Hij moet me kunnen laten lachen en dat ook veelvuldig doen.
Daarnaast ben ik niet voor niets getrouwd met mijn man. Ik heb geen idee waar ik hem aan te danken heb, maar dankbaar ben ik. Hij steunt mij en heeft mij lief op mijn lelijkste momenten. Geen idee wat hij in mij ziet, maar ik kus elke vierkante centimeter waar hij op loopt en, al voelt dat op dit moment niet zo voor mij, ik weet dat ik geen dag zonder hem kan. Hij laat mij lachen. Ook in de slaapkamer, wat mij nooit eerder is overkomen en ik ervaar als een groot goed. En hij heeft de mooiste groene ogen die ik tot nu toe in mijn leven heb mogen aanschouwen. Dat werkt eerlijk gezegd toch echt wel op mijn hormonen, maar misschien is dat wat te veel informatie. Aan de andere kant... Er staat een waarschuwing dat ik eerlijk ben en je al mijn gezichten laat zien. En dat de teksten erotisch geladen kunnen zijn en derhalve niet geschikt voor kinderen. Als je dit dan toch leest, is het dus je eigen verantwoordelijkheid.
Desalniettemin... Ik stuiter weer alle kanten op en ben zeer gewillig. Meerdere keren per dag, elke dag. Mij maakt het niet uit, ik doe wel mee.

Hopelijk blijft de positieve verandering hangen. En dan bedoel ik niet alleen de kwantiteit (en kwaliteit) van de intimiteit. Ik hoop ook dat we beter tot elkaar komen en dat de liefde niet alleen weer opbloeit, maar ook aangewakkerd blijft.

Steek een licht op voor de passie,
Brand een kaars voor erotiek.
Ontsteek een stormlamp vol van hartstocht,
Sticht een haardvuur voor de liefde. 

Geheel de Uwe,

Mystic M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten