donderdag 20 mei 2021

Soms heb ik gewoon geen mening

Lieve leukerds en leuke lieverds,

Soms wil ik gewoon niet. Even geen mening, niet nadenken en niet uitzoeken.

Ja, je leest het goed. Ook Mystic M heeft dingen waar ze niets over weet. Vaak gaat het over dingen waar ik dan ook niets over wìl weten. Ik wil bijvoorbeeld geen mening hebben over vissen (de hengelsport) of de Formule 1. Voetbal interesseert me niets en sport in het algemeen vind ik op topniveau alles behalve interessant. Het draait, mijns inziens, daar enkel om geld. (Heb ik stiekem toch een beetje een mening over sport.)

Het gekke is, dat dat niet lijkt te mogen. Sinds de komst van het internet  en allerlei websites en platforms, lijkt iedereen overal een mening over te moeten hebben. Er is immers informatie uit vele bronnen, dus een mening zul je hebben!

Dat veel van die bronnen hun dikke duim als bron gebruiken, dat wordt verzwegen. Onder teksten die begeleid worden door 'Het is zo dat" en 'Iedereen weet wel dat' wordt er allerlei onzin de wereld in geslingerd. En niemand die dat lijkt te corrigeren. Sterker nog.. Wanneer je een keer een kritische vraag stelt, ben je juist niet kritisch en vertrouw je te veel 'op het systeem'.
Prima mensen. Inderdaad is het goed om elk systeem met argus ogen te bekijken. Maar kritisch moet je altijd zijn en op alles. Wanneer je een ander antwoord wenst, zul je dat altijd wel ergens kunnen vinden. Dus als jij wilt dat paars rood is, is er vast wel iemand het met je eens. Maar de meeste mensen zullen toch nog steeds zeggen dat het paars is.

En wanneer je met alternatieve uitkomsten komt, dien je net zo kritisch te zijn. Want waar zijn die bronnen op gestoeld? Wie heeft daar het meeste baat bij het antwoord? Gebruik je zelf je hersens nog en vergelijk jij bronnen en informatie met elkaar? Wanneer er wordt beweerd dat het bewezen is dat puntje puntje puntje... Kijk jij dan naar de bronvermelding? Ik kan ook brullen dat het bewezen is dat iedere Nederlander een tientje naar mijn rekening moet boeken. Dat is dan echt niet bewezen. En er zullen weinig mensen zijn die het ook doen. Al staat mijn rekening gerust open voor donaties.

Soms wil ik gewoon even niet. Omdat ik geen zin heb om op zoek te gaan naar de goede informatie. Of omdat het onderwerp me gewoon niet boeit. Dat mag, dat kan.
Ik verwacht echt niet dat iedereen interesse heeft in mijn geloof, of überhaupt iets met religie en spiritualiteit heeft. Het hoeft echt niet.



Geheel de Uwe,

Mystic M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten