maandag 14 september 2020

Onderwerp U aan de liefde. Deel 9: Ontketen je kracht.

Lieve leukerds en leuke lieverds,


Claim je kracht!!!!


Zo, we gooien hem er maar gelijk in. Claim. Je. Kracht. En dan met name de vrouwelijke kracht.
Voel de energie stromen door je lijf. Waar gaat die heen? Waar komt zij vandaan? Weet je nog waar ze voor staat? Of zit je al zo vast onder het juk van wat geaccepteerd is en wat niet, dat je haar vergeten bent? Weet je nog wat ze naar je fluisterde; die ene magische dag? Of is je al zo vaak gezegd dat je in moest dammen en je aan moest passen aan wat de mannelijke wereld van je verwacht, dat haar stem is overschreeuwd door allerlei onmogelijke verwachtingen?
Zoek jij je eigen kracht? Lukt dat een beetje? Of denk je niet te kunnen komen, daar waar je moet zijn? Dat het komt omdat je chakra is gesloten, of omdat Mars in retrograde is?

Nope. Het antwoord is nee. Geen idee of er iets mis is met je chakra. Ik leef hier in de westerse maatschappij en heb daar geen verstand van. Niet dat ik denk dat chakra's onzin zijn... Ik denk zelfs dat er meer in zit dan dat wij toe willen geven. Het gaat immers om stromen van energie. En dat is wel waar het misgaat bij vele vrouwen. Al eeuwen en eeuwen lang.

Laat mij beginnen met een stukje geschiedkunde.
De eerste beelden die gevonden zijn wat betreft aanbidding. Het waren beeltenissen van vrouwen. Zowel in beeldjes (Er is er eentje gevonden in Scandinavië van 30.000 jaar oud) als in tekeningen op de muur, werden er vrouwen afgebeeld. En dan met name haar genitaliën. Omdat dit de bron is van al wat leven is en dat was heilig. Het kruis en de borsten van de vrouw waren het waard om vereerd te worden. In de vrouw vond je het ultieme genot en derhalve het goddelijke, want dit gaf leven.
De aarde werd als vrouwelijk aangegeven. Voedsel is vrouwelijk, veel drank is vrouwelijk. De vrouw geeft en vermeerdert al wat haar geschonken wordt. En de mens mag zich daar aan laven.
Ten tijde van de Romeinen kwam hier verandering in. Langzaam werd het vereren van de vrouw aangepast. Bij het overheersen van volkeren werden hun gebruiken overgenomen, maar een beetje aangepast zodat het paste binnen het systeem van Rome. En daarbij werd veel van de kracht en macht van de vrouw ingeboet. Met name haar seksuele kracht.
Om tot sommige goden te komen, moest je eerst tot een priesteres zien te komen. Via haar schoot, haar orgasme, kon je tot het goddelijke komen.

Het Romeinse, georganiseerde leger moest er aan te pas komen om al die vrouwen op hun knieën te krijgen. Deze priesteressen werden onder Romeinse regels omgedoopt tot Vestaalse maagden.  Van vrouwen van sensualiteit, verworden tot een celibataire orde. Vergis je niet. Deze dames hadden evengoed een macht waar menigeen enkel van kon dromen. Men ging voor deze maagden op de knieën. Heiligen waren het. Maar hun schoot werd gesloten. De bron, de lamp, die werd gedoofd.

Vervolgens werd de wereld christelijk. En in het jaar 367 was daar bisschop Anathasius van Alexandrië die bepaalde welke 27 boeken het nieuwe testament moesten gaan vormen. Alle andere boeken moesten per direct in de ban. En je raad het al.. Dat waren de boeken over de vrouwen en haar heiligheid.
In het jaar 325 had de man al als secretaris het Concilie van Nicea opgetekend. En daarin was verklaard dat Maria, moeder van Jezus, eeuwig maagd was. En toen hij 40 jaar later bisschop werd, kon hij verder met het uitwerken van zijn macht. Hierdoor werd maagdelijkheid verheven tot het hoogste goed.
En ruim 500 jaar later schreef aartsbisschop Hincmar van Reims dat Maria haar zoon ter wereld had gebracht met gesloten schoot en vulva.
Bam... In één klap werd de bron van kracht bij de vrouw weggevaagd. Datgene dat zij te bieden heeft. De kracht waar geen enkele man tegenop kan, werd in één brief met de grond gelijk gemaakt. Haar kracht om leven te schenken werd vermaakt tot iets zondigs. Want ze zou moeten kiezen. Maagdelijk blijven en dus goddelijk maar kinderloos, of menselijk en moeder.

Besef je dit...

Ooit was seks een handeling waar het leven zelf mee werd geschapen. Seks was goddelijk, een bron van genot en de ultieme vorm van geluk. Het was een heilige daad waarbij extase voor zegen, genade en  leven zorgde. Alles om zo dicht mogelijk bij de goden te komen.

Vind het goddelijke in jezelf terug. Open de kanalen naar je schoot. Laat de energie weer stromen, laat de vlam ontwaken. 
Lieve dames.. Je vagina is zoveel meer dan enkel een gaatje om mee te plassen en het mannelijk lid te ontvangen. Je moederschoot is meer dan enkel een broedvijver van nageslacht. Het is dat allemaal. Maar ons geslacht is heilig. En tot veel meer in staat dan enkel seks. Claim. Die. Kracht.
In onze schoot schuilt kracht, een vuur. Een oersterk gefluister. En elke keer wanneer ik daarnaar luister, ervaar ik geluk en genot.
We noemen het 'onderbuikgevoel', het weten zonder je vinger erop te kunnen leggen. Dit komt uit je schoot, mijn lieve schat. Het is de stroming naar je onderlichaam, de bron van al het leven. AL het leven. Ook van gedachten die leven bevatten, al denken we vaak dat dit uit het brein komt. Dit is de bron van liefde. Leven is liefde, liefde is leven. Hart en schoot zijn  één. Bron van licht, goddelijke verlichting.

Ik leef sinds korte tijd op mijn gevoel. Ik luister naar wat mijn schoot mij vertelt. We noemen het ook wel 'wispelturig' en 'impulsief'. Het is ook niet dat ik totaal niet nadenk voordat ik de gevoelens volg. Ik kijk echt wel even of mijn idee geen schade kan berokkenen. En of er geen grootse (financiële) gevolgen aan kunnen hangen. Is het antwoord daarop nee, dan doe ik het. Waarom? Omdat de levensstroom in mijn lijf dat zei. Die stroom weet beter wat er goed is voor mij, dan dat een cursus astrologie dat doet, dus ik ga ervoor. En wat denk je... Het gaat steeds beter met mij.
Ik krijg langzaam weer meer energie, mijn huis is geen bende meer en ik ruim op. Er staan allerlei dingen op de planning om te gaan doen die leuk en leerzaam zijn, zoals een conversatiecursus Frans en een Aqua Fitness club om weer gezond en slank(er) te worden.
En dat al omdat mijn levensstroom zei: Open die krant, ga naar die fitness cursus. Ga naar de open dag van de Vrije Universiteit en loop dat hoekje van de school in, waar ik de cursus vond. En op datzelfde gevoel, dat schreeuwde 'praat met haar en doe dit!' toen ik de lerares Frans zag zitten, heb ik me ingeschreven. Ergens volgend jaar zal ik wel updates geven over hoe het met mijn Frans gaat en of ik nu ben afgevallen. Want eerlijkheid gebied mij wel te zeggen dat dat Aqua Fitness pas in januari begint.

Onderwerp jij je ook al aan je eigen kracht? Durf jij naar het water te luisteren dat er door je lendenen stroomt? Durf jij je vrouwelijke kracht weer te omarmen en niet meer je vuur te doven omdat dit van je verwacht wordt?
Of ben je de weg een beetje kwijt?
Begin dan met dat kleine stroompje. Je zult het vast wel voelen, wanneer je heel goed luistert naar je eigen lijf. Dat stemmetje, dat die ene keer fluisterde dat je iets niet moest doen. En toen je het wel deed ging het mis. Weet je nog? Dat stemmetje dat je waarschuwde... Wat verteld dat nog meer? Luister daar eens naar. Wat heb je immers te verliezen... Niets; toch? Luister naar het gefluister en handel.
Open je schoot. Open het leven. Open de genade en leef in het licht. Het licht van je eigen kracht.

En het spijt me, eventueel lezende heer. Ik kan u in dit log niet van dienst zijn. Ik weet dat u ook zo'n kracht bezit. Maar ik denk dat deze mannelijke kracht nooit onderdrukt is. En daarnaast weet ik niet hoe u die zou moeten ontketenen en waar hij vandaan komt. Maar mocht u ook zo'n stem ervaren, volg hem dan eens.

Dames, omarm uw kracht. Laat uw licht niet langer doven. Wanneer u gezegd wordt dat u te vurig bent hoeft u uw licht niet te doven. U heeft mensen om u heen nodig die beter tegen vuur kunnen.
Val neer als het moet. Brand op en verga tot as. Maar kom weer overeind als de vuurvogel die u bent. Vlieg en vlam!!!


Geheel de Uwe,


Mystic M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten