donderdag 20 augustus 2020

De vrouw 'zeurt' uit liefde

Lieve leukerds en leuke lieverds,


De vrouw zou het kwaad zijn. De bron van alle ellende.
De vrouw dient te worden overheerst, onderworpen. Zij dient aan de voeten van haar man te knielen, haar schoot open te stellen voor al zijn grillen en verder zwijgzaam zijn huishouden draaiende te houden. En het liefst zijn gedachten te kunnen lezen, zodat hij krijgt wat hij wil, op het moment dat hij zich daar bewust van wordt.

Klinkt ideaal; niet?
Gaat dus niet gebeuren. Dat is het slechte nieuws.
Want net zoals dat de man niet in het koppie van de vrouw kan kruipen, kan zij dat bij hem ook niet. Daarnaast leven we vandaag de dag niet meer in de middeleeuwen en staan de verhoudingen een stuk gelijkwaardiger. Niet dat het helemaal gelijk is, noch even  eerlijk. Maar ik heb geen zin om daar over te gaan zeuren. Zelfs in mijn vrouwelijke ogen zou dit zeuren zijn. Ik wens iets aan te stippen waar weinig mannen bij stilstaan. En dat is toch jammer. Want als we dit nou wel gedaan hadden door alle eeuwen heen, zouden er een hoop frustraties nooit ontstaan zijn, of als sneeuw voor de zon verdwijnen. De magische kracht die elke vrouw bezit. Haar kracht om lief te hebben.

De vrouw staat onmetelijk veel dichter bij God/de Goden doordat zij werkelijk alles kan zien met de bril van liefde. Zij kan volgen door de meest verschrikkelijke situaties, omwille van de liefde. Zij legt alles wat ze heeft opgebouwd naast zich neer, om met haar man ergens te gaan wonen waar ze niemand kent en volledig opnieuw zal moeten beginnen, omdat ze van hem houdt. Een vrouw kan pijn lijden tijdens het vrijen en dit met een glimlach op de lippen doorstaan, omdat ze van de man houdt die haar deze pijn 'aandoet'. Zij laat zich bezwangeren uit liefde, doorstaat allerlei beproevingen voor negen maanden en ligt vervolgens uren helse pijn uit te staan om een kind ter wereld te brengen. Dit doet zij uit pure liefde. Voor de vader van dat kind en het kind, dat ze op het moment dat ze de pijn uitstaat nog niet eens kent.

Denk hier even over na. Ze doorstaat pijn, voor jou. Omdat ze je liefheeft en dit wil uiten aan jou dat het zo is. Ze wil enkel aan jou bewijzen dat het zo is. Wat de rest van de wereld ervan denkt zal haar daadwerkelijk aan de derrière oxideren. Als JIJ maar ziet wat ze allemaal doorstaat. Als jij maar weet dat ze dit voor jou doet. Als jij haar daar maar voor waardeert, respecteert en elke vierkante millimeter verafgood waar zij op loopt. En haar laat blijken dat je dit weet. (Heel belangrijk, dat je dit laat weten.)

Je mag er vervolgens over opscheppen bij je vrienden dat zij van alles voor jou doet. Je mag wereldkundig maken dat zij alles is waar jij van droomt. Elke vrouw vindt het geweldig als er over haar opgeschept wordt, als zij voor iemand het middelpunt van begeerte en verleiding is. Ook als ze beweert dat het niet zo is. We willen immers horen dat we de mooiste zijn en dat zelfs alle topmodellen niet aan ons kunnen tippen. Maar laat het ook aan haar blijken. Zeg. Het. Haar. Zeg haar wat je het mooiste aan haar vindt. Zeg wat je in haar begeert. En het mooiste zou dan zijn dat je niet alleen die mooie ogen en hitsige bips opnoemt, maar ook nog iets aan haar karakter dat je geweldig vindt.


Wanneer jij aangeeft wat je allemaal mooi vindt aan de vrouw in kwestie, zal ze je erom liefhebben. En dit werkt bij dat ene geile wijf dat je al vijf dagen je kop niet uit krijgt en jij je bed in wilt hebben, maar ook bij je moeder, je buurvrouw en die  collega die al eeuwen kil en koud doet.
Vrouwen hebben lief. Vrouwen zijn gevoelig voor elke emotie die het hart aangaat. (Ja, er zijn ook emoties die niet direct gelinkt hoeven te zijn aan het hart.) Vrouwen zijn doordrenkt met emoties, waarvan liefde de grootste drijfveer is. Een vrouw is in staat te moorden uit liefde. Zij verricht de grootste daden uit liefde.
Besef goed... Elke man wordt door minstens één vrouw te allen tijde liefgehad. Al was het enkel maar zijn moeder.

Bij een man zit er een grens aan zijn liefde. Ze 'zeurt' te veel. Omdat hij zijn kleren nooit in de wasmand gooit. Of omdat er verdorie drie verschillende wasmanden zijn en hij dus iedere keer de was in de 'verkeerde' mand gooit. Zij maakt drama, hij raakt gefrustreerd. In plaats van dat ze nou een briefje plakken op de manden welke was waarin moet. In plaats van dat hij nu gewoon standaard zijn vuile kleren in de wasmand deponeert en kleren die hij nog een keer wil dragen netjes over de stoel drapeert, gaan ze ruzie maken. Hij gefrustreerd omdat ze moeilijk doet, zij verdrietig omdat hij nog steeds niet doet wat ze wil. Hij wordt bozer en bozer, raakt gefrustreerd en zweert al die 'wijven' af.
Had gevraagd wat ze van je nodig heeft. Wat je moet doen. Had gevraagd wat ze wil dat je aanpast. De eerste keer krijg je een vaag antwoord. Vraag het nog een keer en je komt erachter dat ze wil dat je je was opruimt.
Was dat alles? Ja. Dat was alles. En daar heb jij je door laten frustreren.

De vrouw ook. Wij laten ons ook frustreren. Omdat we niet weten hoe we op een juiste manier kunnen communiceren wat we willen. Hoe we kunnen laten weten dat we willen dat je vuile was direct in de mand gooit en je vuile koffiekop naar de keuken brengt. Drama schijnt te helpen, want daar zijn mannen allergisch voor. Dat willen ze oplossen, om te voorkomen. Althans... Dat denken we. Voor je het weet zijn we in een klaag, zeur en geruzie verzeild, waarvan beide partijen niet meer weet hoe die ooit is ontstaan. Maar ook niet meer weet hoe we ermee op moeten houden.
De man wil dan nogal eens de handdoek in de ring gooien en ermee ophouden. De vrouw gaat door. Een enkele keer omdat ze verslaafd is geraakt aan de stoffen die vrijkomen in het brein bij het maken van ruzie, vaker is het omdat ze toch nog hoopt dat hij haar op magische wijze gaat begrijpen en de ruzie ophoudt te bestaan.

Adoreer de vrouw. Onderwerp jezelf net zo hard aan haar liefde, als dat zij doet bij jou. Doe niet enkel stoer en sterk om je mannelijkheid te bewijzen. Dat je ook lief doet voor haar maakt je er echt niet minder man op. Sterker nog, het maakt je aantrekkelijker. Wees die held die zijn vuile was opruimt, dat licht fikst en de band van haar fiets plakt. En zeg het haar. Alles dat jij van haar wilt, alles wat jij aan haar waardeert. Uit het.
Vraag haar wat ze wil dat je doet. Wat ze wil dat je aanpast. En doe dat dan.
Je zult verrijzen op een voetstuk, in het centrum van haar ziel. Ze zal je adoreren en vereren, aanbidden en verafgoden.

Geheel de Uwe,
Mystic M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten