dinsdag 4 augustus 2020

Handleiding. (Schrijf een handleiding over jezelf, alsof je een artikel bent)

Geachte lezer,

Gefeliciteerd met de aankoop van uw M79. Wij wensen u veel plezier met het gebruik. Om de kwaliteit en functionaliteit te waarborgen, geven wij u enige vingerwijzingen om het verloop aangenaam te maken en te houden.

De M79 is een emotioneel apparaatje. Zij houdt niet van ruzie en wil alles laten verlopen in een harmonieuze sfeer. Om dit voor elkaar te krijgen, wil zij zichzelf nog wel eens wegcijferen.
Wij raden u dan ook aan daar waakzaam op te zijn. De M79 doet het niet expres, ze wil echt dat iedereen blij is. Zij vergeet echter steeds dat zichzelf wegcijferen op de lange termijn juist een averechts effect heeft, omdat ze de emoties opkropt en deze er vroeg of laat echt uit moeten. Zij zal dit dan doen met een explosie waarbij niet helder is wat nu precies het probleem is. Het kan namelijk iets heel kleins zijn dat de explosie veroorzaakt, maar dat was dan de bekende druppel die de emmer doet overlopen en dan komt alles eruit. Tja, weet dan maar weer waar het exact over gaat, als de frustraties om iets is dat 4 maanden geleden gebeurde.
De M79 is vergevingsgezind, maar wanneer men het eenmaal bij haar verbruid heeft is er geen weg meer terug. Wanneer zij iemand de deur heeft gewezen is diegene nimmer meer welkom. Echter, voordat ze dit doet is er wel heel wat voorgevallen.

Nu lijkt dit misschien juist een reden te zijn om de M79 vooral niet in uw omgeving te dulden. Dit is geenszins onze intentie. Sterker nog... Wij feliciteren u met uw keuze de M79 aan te nemen. Zij is namelijk ook zeer zorgzaam, aandachtig en liefdevol. Zij houdt met overgave van de mensen en dieren om haar heen en maakt het ze graag naar de zin. Dit doet zij onder andere door de mensen uit te nodigen om te komen eten. Ook zal zij niet lang boos blijven, mocht er om welke reden dan ook een onvertogen woord vallen.

De M79 beschikt over een goede kookkunst. Zij maakt graag lekker eten klaar, is uitstekend in het bereiden van een biefstuk en bakt graag taart, cake en boterkoek. Aangezien zij zelf op dieet is, bakt ze de laatste tijd echter wat minder en deelt ze de baksels eerder uit dan ze die zelf verorbert.

De M79 heeft een hekel aan liegen, huichelen en verraad. Dit zijn acties die er dan ook voor zorgen dat men voor eeuwig uit de gratie kan vallen. Wees eerlijk en oprecht. De M79 hoort liever de harde maar eerlijke waarheid, dan een mooie leugen. Wanneer men niet eerlijk is, of zij het gevoel heeft dat men niet eerlijk is, kan zij een beetje gaan mokken en piepen. Wanneer ze er zeker van is dat er gelogen wordt breekt de oorlog uit.
Ook is zij zich ervan bewust dat zij een beetje over mensen heen kan walsen wanneer ze enthousiast is. Zeg het haar vriendelijk. Ze zal haar best doen om in te dammen en ervoor te zorgen dat iedereen weer gelijke kansen krijgt. Wij raden u ook aan vooral terug te gaan walsen. Zoals gezegd zal zij haar best doen. Maar wanneer de emoties oplopen wil zij haar goede intenties tot haar spijt nog wel eens vergeten.

De M79 is op het moment aan een verandering onderhevig. Zij is aan het uitvogelen wie zij nu is en wat ze wil in het leven. Daar hoort ook een aantal veranderingen bij op het gebied van lichaam en geest. Zo is zij weer gaan lezen in de Bijbel, neemt zij filosofische epistels ter hand en denkt zij na over een opleiding.
Zij heeft een boek gekocht over het houden van jezelf en is een cursus gestart bij een coach die haar helpt met het doorbreken van blokkades. Deze cursus gaat 5 weken duren en ze heeft er erg veel zin in, al is het ook wel een beetje eng. Zij hoopt na deze 5 weken evenwichtiger te zijn en zelfverzekerder de wereld in te kijken. Ook hoopt zij zichzelf beter te kunnen presenteren en beter om te gaan met situaties in het algemeen.
Ook is zij bezig met het aanpassen van haar eetgewoonten en is zij meer aan beweging gaan doen. Het is haar streven om elke dag ongeveer drie kwartier te wandelen en daarbij zo'n 6000 stappen te zetten. Helaas lukt het haar niet dagelijks om zich aan deze afspraak te houden. Soms is ze daarin een beetje recalcitrant of lui. Het zou fijn zijn als u haar in deze nieuwe gewoonte zou willen steunen en stimuleren.
Zij probeert dagelijks zo'n twee liter water te drinken en voorlopig geen alcohol te nuttigen. Dat laatste is helaas nog niet helemaal gelukt, maar zij doet weer een nieuwe poging, want opgeven is geen optie. Zij wil veel kilo's kwijt en weer een mooi gestroomlijnd lichaam hebben. Gelukkig heeft de weegschaal al wel een dalende lijn aangegeven. Nu maar hopen dat deze daling door blijft gaan. Bemoedigende woorden bij lichte tegenvallers op dit gebied worden gewaardeerd.

De M79 gedijd goed op positieve kritiek. Het is aan te raden om de nadruk te leggen op het positieve gedrag. De M79 heeft namelijk erg last van een minderwaardigheidscomplex. Wanneer zij negatieve feedback krijgt, blaast zij dit op tot epische proporties. Dit gaat een geheel eigen leven leiden en zorgt voor onrust en verdriet in haar brein. Wanneer u haar positief benaderd en met complimentjes presenteert, zal zij er alles aan doen om u gelukkig te houden. U kunt vervolgens met kleine suggesties en positieve bewoording sturen op het aanpassen van het hinderlijke gedrag. Ze is hier dan ontvankelijker voor en zal haar best doen u hierin te behagen.

De M79 is uitstekend in het zichzelf vermaken, al worden haar hobbies in de wandelgangen wel eens saai genoemd. Zij leest graag, luistert graag muziek en breit en haakt veel. Ook schrijft ze graag gedichten en verhalen. Daarnaast is zij ook vaak te vinden voor het spelen van gezelschapsspellen. Winnen vindt ze daarbij leuk, maar heeft geen prioriteit. Wat zij belangrijker vindt is dat iedereen het leuk heeft. Zij kan dan ook goed tegen haar verlies, al vindt zij vals spelen niet leuk en kan ze daar geen empathie voor opbrengen. Doe dit dan ook nimmer.

De M79 is een toegewijde vrouw en moeder voor man en dochter. Dit zijn de twee mensen die op de absolute nummer 1 staan en ze doet alles voor hen. Daarnaast is zij ook dol op de twee katten die ze hebben.

Een punt van aandacht is het lichaam van de M79. Zij heeft helaas een beperking, waardoor het lichaam niet geheel optimaal functioneert. De M79 echter wil graag alles doen zoals iedereen dat doet en wil meedraaien in de wereld. Hierdoor wil zij nog wel eens over haar eigen grenzen gaan en te veel hooi op de vork nemen. Het is raadzaam af en toe op de rem te trappen en haar tot rust te manen. Maar nu zij bezig is met het aanpassen van haar dieet en de beweging, zal ze wel meer leren over grenzen en deze straks ook gaan respecteren en aangaan geven.

Dit formulier dient naast uitleg ook als garantiebewijs. Wanneer u alle vingerwijzingen ter hand neemt en opvolgt, krijgt u 5 jaar garantie, tot de deur. Daarna is het geheel op eigen risico. Heeft u er binnen de aangegeven 5 jaar geen zin meer in, dan krijgt u uw geld niet terug. (Daarna ook niet, trouwens.) U kunt de M79 inleveren bij het dichtstbijzijnde inleverpunt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten