vrijdag 13 november 2020

Een lans voor de homoseksuelen.

Lieve leukerds en leuke lieverds,

Normaal gesproken houd ik me op dit log niet echt bezig met politiek. Ten eerste omdat ik niet in een hoekje gestopt wil worden en ook omdat ik echt uitgesproken meningen heb, zowel in het rechtse spectrum als het linkse. Nu is echter een uitzondering, ik moet even stoom afblazen.

Waar gaan we met zijn allen in vredesnaam heen met dit land?
Eerst even een stukje uit de krant:
Een debat over een wet waar vrijwel de hele Tweede Kamer vóór is, legde maandag tóch een bom onder de reputatie van minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs, ChristenUnie). De wet voor burgerschapsonderwijs, waar het debat over ging, is weinig controversieel, maar raakt aan grondwetsartikel 23 – en rakelt daarmee gemakkelijk oude politieke pijnpunten op.

Slob verdedigd het recht om ouders te laten ondertekenen dat ze homoseksualiteit afkeuren. Daar mogen reformatorische scholen nog steeds homo's veroordelen, in het kader van hun vrijheid van godsdienst. En vrijheid van meningsuiting.

Wat ìs dit? Behalve regelrechte discriminatie? Dit kún je anno 2020 toch niet meer verdedigen?
Op zich mag je wat mij betreft homoseksualiteit niet goed vinden. Er zijn ook mensen die blauwe ogen niet goed vinden, of rood haar. Dat zegt meer over die mensen die een hekel hebben aan dan over de mensen met de blauwe ogen of het rode haar. En de homoseksuelen kunnen er denk ik ook wel mee leven. Zolang je het hen niet onmogelijk maakt om hun leven te leven zoals zij willen, zal het ze niet veel uitmaken.
Maar je leerlingen stelselmatig doordrenken met het dogma dat homoseksualiteit fout is? Ze indoctrineren met veroordelingen? De 21e eeuw roept u mensen!! Ennuh... de middeleeuwen stuurden net een postduif, ze wensen hun achterhaalde ideeën terug.

Je seksuele voorkeur is niet iets waar je voor kiest. Je komt er gaandeweg gewoon achter dat je voor een jongen of een meisje valt. Of voor allebei, zoals ik. Het is een heel gevecht voor de jongen of het meisje, om te erkennen en soms nog moeilijker om ervoor uit te komen. Mannen en vrouwen zat die voor de omgeving de schijn ophouden en niet uit durven te komen voor hun identiteit.
Deze vorm van discriminatie moet bij wet verboden worden. Dit kan en mag niet langer verdedigd worden. Ook niet onder het mom van vrijheid van godsdienst. In de bijbel staat ook dat je slaven mag hebben en je dochters mag verkopen. Dat mag gelukkig ook niet meer in de echte wereld.
Alstublieft. Maak het bij wet onmogelijk dat dit soort ideeën nog langer ondersteunt kunnen worden. Vaag alle religieuze groepen uit de tweede- en eerste kamer. Wanneer men onderdrukt met een ideologie in de hand, is het tijd om de ideologie met wortel en al in één keer uit ons politieke milieu te halen.


Geheel de Uwe,

Mystic M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten