zaterdag 28 november 2020

Terug naar de 'Sisterhood'.

Lieve leukerds en leuke lieverds,

De mens is een tegenstrijdig wezen. En, al zeg ik het zelf, de vrouw met stip. Wij maken het onszelf en anderen moeilijk. Vaak veel moeilijker dan nodig is. Om nog maar te zwijgen over de dogma's die we op onszelf en elkaar projecteren.

Laten we heel even eerlijk zijn.... 'Slutshaming'. Wie doen daar het meeste aan?
Het is een vorm van roddelen. En roddelen wordt het meeste gedaan door vrouwen. Echt niet elke vrouw doet het. -Ik probeer me er verre van te houden. Al was het alleen maar omdat er altijd een stemmetje in mijn hoofd zit dat zich afvraagt of degene die nu gemene dingen over X aan mij vertelt, morgen tegen X over mij uit haar dakje gaat.- En er zijn ook gerust mannen die het roddelcircuit gaande houden. Maar het zijn meestal de vrouwen die de gemeenste dingen zeggen. En dan vooral over andere vrouwen.
Op de één of andere manier hebben 'wij vrouwen' de behoefte om elkaar zo zwart mogelijk te maken. En dan het liefste met zulk beschamend mogelijk materiaal. Dus àls een vrouw eens een keertje een nacht met een man mee is gegaan en dat komt uit, is er in de vrouwenclub een hoop tam tam.
Mannen halen daar gemiddeld gesproken hun schouders over op, of feliciteren de gozer met wie die meid is meegegaan. Hij was immers op een makkelijke en vrije manier van zijn kwakkie af en heeft geen verder relationeel gezeur. Dat wil elke vent wel ieder weekend. (Nee, niet elke man wil dat. Dat weet ik ook wel. Gemiddeld gesproken zit een man net zo hard op een relatie te wachten als een vrouw. Kijk maar eens naar hoeveel mannen er naar een relatie- en dating coach gaan. Natuurlijk zijn er exemplaren die enkel willen rampetampen en verder niks, maar de meeste mannen willen ook het gehele plaatje.) Maar die gozer van de one-night-stand krijgt een compliment en men gaat verder over op de orde van de dag. Er wordt geen waarde aan gehecht, er wordt niks over gezegd en de dame in kwestie is al vergeten nog voor de playstation goed en wel is opgestart. En er wordt over haar al helemaal geen kwaad gesproken
Vrouwen hangen een hele hoop dogma's en regels aan elkaar op. Wanneer je dit rokje met die schoenen combineert, ben je een hoer. Als je dat zegt en dat doet, ben je een slet. Als je niet dat doet, ben je geen echte vrouw. Je hoort minimaal zo veel tijd te besteden aan je uiterlijk. Kleed jij je niet op een bepaalde manier, dan ben je een manwijf. Ga je eens een keertje met iemand mee naar huis gaat, ben je makkelijk en lust je er wel pap van.
Sowieso lijkt het zo te zijn dat vrouwen vinden dat vrouwen niet mogen genieten van seks. Althans, dat beweren ze onderling tijdens het geroddel. Als dat in het echt ook zo is, in de privacy van hun eigen huis en slaapkamer, ben ik de paashaas. Zo veel speelgoed dat er gericht is op de vrouw bij de erotische bedrijven... En dat raken die bedrijven ook allemaal kwijt.
Zo verschrikkelijk veel waardes die overal aan worden gehangen! En je kunt mij niet vertellen dat er echt zo veel vrouwen zijn die blij worden van al die bepalingen! Volgens mij vinden de meeste vrouwen van een heleboel echt helemaal niets en roddelen ze enkel mee om 'erbij te horen' of 'omdat dit nu eenmaal is wat mijn vriendinnen doen'. En ook hier zijn uiteraard weer uitzonderingen, maar ik ben nu ook wel een beetje klaar met het inzetten van de disclaimer. Je begrijpt immers ondertussen wel dat er veel nuances en schakeringen zijn in dit verhaal.

Zouden we ondertussen niet met zijn allen terug moeten in de 'Sisterhood'? In plaats van dat we elkaar klein houden en belachelijk maken, sporen we elkaar aan?  We moedigen aan, juichen elkaar toe, slepen elkaar er doorheen, zijn elkaars grootste fan. Is dat niet veel leuker? Positieve dingen over elkaar zeggen en elkaar de hemel in prijzen.
Ik word er altijd zielsgelukkig van wanneer mensen positief over een ander kunnen spreken. Wanneer ze de ander het geluk echt gunnen, straalt dat ook af op de spreker. Van positieve woorden wordt de wereld alleen maar mooier. De energie kan vrij stromen en vermeerdert alles wat zij tegen komt. En wanneer de vrouw zich vrij voelt om te zijn wie zij is, straalt ze dat ook uit. Dan wordt ze warmer, mooier, liefdevoller. Is ze kortom een mooiere en beter versie van zichzelf. Derhalve kan ze weer beter en liefdevoller zijn tegen en voor haar man, die daar ook weer gelukkiger van wordt. Het is een kettingreactie van positieve energieën en gedachten.

Dans, zuster! Gooi die heupen los, voel de energie door je onderlijf stromen. Laat alles en iedereen verder lekker los, dans en beweeg vanuit je emotie. Schreeuw erbij of zing. Gooi je haren los, draai met je armen. Wat is het dat jouw lichaam aangeeft dat je moet doen om jezelf los te kunnen maken?
Laat giftige gedachten los. Denk 'laat los'. Maak er een mantra van. Bij elke inademing denk je 'laat' en bij elke uitademing 'losssss'. En adem helemaal uit. Voel het gif je geest uit gaan. En vul hem dan met liefde. Liefde voor jezelf, liefde voor je zusters. En ja, zelfs liefde voor die vrouw waar je vorige week nog over aan het roddelen was. Je weet nu beter. Je betert je gedachten en focust op positieve gedachten over jezelf en iedereen om je heen. Wees lief, voor jezelf en voor iedereen. (Maar word geen deurmat.)

Geheel de Uwe,

Mystic M.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten